Functionare panouri radiante

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE

PANOURILE RADIANTE  reprezinta o adevarata revolutie in sistemele de incalzire si cind spunem aceasta ne referim la multiplele avantaje pe care le prezinta incalzirea cu aceste sisteme comparativ cu celelalte sisteme existente la ora actuala. Principiul dupa care functioneaza aceste sisteme de incalzire este identic cu cel dupa care soarele incalzeste pamintul prin intermediul radiatiei infrarosii. Sistemul de incalzire cu radiatie infrarosie la distanta este un sistem inovator de inalta calitate recunoscut pe plan mondial ca fiind liderul in materie de eficienta a incalzirii. Sistemul de incalzire cu infrarosii incalzeste in acelasi fel in care soarele incalzeste pamintul, intr-o forma curata, naturala si confortabila.
RADIATIA INFRAROSIE – sunt raze cu lungime de unda cuprinsa intre 4 si 14 microni. Radiatiile infrarosii sunt benefice pentru sanatate si sunt usor absorbite de corpul uman fiind recunoscute in lumea medicala pentru eficientizarea activitatii fiziologice la nivel celular. Radiatia infrarosie are un rol foarte important in reglarea echilibrului termodinamic al organismelor vii. Pe linga aceasta radiatie infrarosie, panourile emit particulele de NANOSILVER cu un puternic efect antibacterian si inodor. Sistemele  produc IONI NEGATIVI care au un rol foarte important in anihilarea radicalilor liberi, efectele resimtite de catre organismul uman fiind foarte importante in ceea ce priveste intirzierea aparitiei efectelor imbatrinirii, o imbunatatire substantiala a tonusului psihic si o intarire a sistemului imunitar. Efectul combinat al acestor trei actiuni (INFRAROSU, NANOSILVER si IONI NEGATIVI) este o caldura care penetreaza stratul superficial al pielii, efect similar cu cel utilizat in clinicile de fizioterapie, incalzind lichidul corporal al omului (corpul uman este alcatuit in procent de 70% din apa) si genereaza o mai mare vitalitate fiziologica. Prin acest efect, omul resimte o temperatura cu 3 – 4 grade Celsius mai mare decit cea reala din camera , fapt ce nu se petrece la niciun alt tip de sistem de incalzire traditional.
Turmalitul este un mineral din grupul silicatilor care exista intr-un singur loc in lume, in Sri Lanka.
Tehnologia nanosilver combinata cu emisia de ioni negativi – turmalit este unica in lume fiind un patent Samsung UNIC pus la dispozitia Sunjoy Korea, producatorul panourilor .
Tehnologia NANOSILVER consta in acoperirea cu un strat coloidal  de argint a sistemului generator de infrarosii. 

Dintre toate mineralele naturale de pe pământ numai TURMALINA poartă în sine sarcina încărcată permanentă, fapt pentru care este numită magnet cristalin. Din toată diversitatea pietrelor este considerată campion absolut pentru spectrul de culori şi nuanţe. Luciul natural, transparenţa şi duritatea i-au conferit acestui mineral un renume meritat al pietrei preţioase.

In China şi Coreea, coroana împăratului era împodobită cu cristale de turmalină.

În componenţa sa conţine: potasiu, calciu, magneziu, mangan, fier, siliciu, iod, flor, etc. În total sunt 26 de microelemente din tabelul lui Mendeleev.

La încălzire, TURMALINA creează un câmp magnetic slab, emană raze infraroşii de undă lungă (FRAI) şi anioni (ionii încărcaţi negativ), care au următoarele efecte:

  • se măreşte metabolismul celular, se îmbunătăţeşte schimbul de substanţe;
  • se îmbunătăţeşte circulaţia sangvină locală;
  • se restabileşte funcţia sistemului limfatic;
  • se restabilesc sistemele endocrin şi cel hormonal;
  • se îmbunătăţeşte alimentarea organelor şi ţesuturilor;
  • contribuie la menţinerea echilibrului sistemului nervos vegetativ (sistemul de excitare şi înhibare a psihicului);
  • asigură energia vitală pentru organism;

TURMALINA stimulează circulaţia sangvină şi îmbunătăţeşte calitatea sângelui, alimentând organismul cu puteri vitale.